Це щось неймовірне! Такі баклажани нікого не залишать байдужим! Дуже смачні, гостренькі, хрусткі! Відірватися від них неможливо.
Днями приготувала таку закуску для гостей – усім без винятку сподобалося! Потім ще й рецепт у мене питали. Тож раджу і вам його записати.
Підготовка баклажанів
Баклажани нарізаємо брусочками або кубиками – як більше подобається. Шкірку можна зняти, а можна залишити. Нарізані баклажани опускаємо в солону воду для того, щоб усунути гіркоту.
Так баклажани залишаємо приблизно на 40-60 хвилин. А потім викладаємо на тарілку та прибираємо зайву вологу паперовими рушниками.
Готуємо соус
Гострий перець нарізаємо крупно. Краще дістати насіння. Складаємо у ступку. Додаємо роздавлений часник, соєвий соус, сік лимона, мед рідкий, олію. Все це разом товчемо до стану однорідності.
Гостроту соусу можна регулювати: зробити гострішим або навпаки. Тут все лише від вашого смаку залежить.
Основний етап
Обвалюємо шматочки баклажанів у кукурудзяному (або звичайному) крохмалі і обсмажуємо у великій кількості олії три хвилини, поки не утворюється хрумка скоринка.
Якщо немає спеціального фритюру, це можна зробити просто на сковороді або в каструлі. Головне, щоб було багато олії.
Викладаємо баклажани спочатку на паперову серветку, щоб увібралося масло, а потім у посуд, заливаємо соусом, добре перемішуємо і посипаємо кунжутом. Можна соус просто окремо подати – спробуйте різні варіанти подачі.
Гострі хрусткі баклажани готові! Відмінна закуска до м’ясних страв або просто самостійна страва.
- Інгредієнти:
Баклажани – 2 шт.
Вода – щоб повністю покрити баклажани, приблизно 1 л.
Сіль – 2 ст. ложки
Крохмаль кукурудзяний (можна замінити на звичайний) – 100 гр.
Перець червоний (гострий) – 1 шт.
Лимон – ½ шт.
Часник – 2-3 зубчики
Соєвий соус – 4,5 ст. ложки
Рідкий мед – 3 ст. ложки
Олія соняшникова – 2 ст. ложки
Добавить комментарий